Gimp.app

Gimp.app 2.8.2

Handige bundel met alle installatiebestanden van GIMP

VOOR

  • Werkt met lagen
  • Veel uitbreidingen & plugins
  • Kosteloze equivalent van Photoshop!

TEGEN

  • Basiskennis beeldbewerking vereist

Uitmuntend
8

Met de gecompileerde versie van GIMP zet je het beeldbewerkingsprogramma snel op je Mac. De software is 'self contained', wat betekent dat je het slechts hoeft te downloaden en het pictogram naar je programma's sleept om de software te starten.

Gimp.app is opgedeeld in drie schermen: de gereedschapskist, het hoofdscherm en het menu met lagen, patronen, penselen en kleurverlopen. Je favoriete gereedschap is aanwezig: van de bekende verfemmer tot je lasso voor vrije selectie. Zo maak je zelf penselen, patronen of kleurgradiënten (kleuren laten overlopen) en isoleer je met één klik de tekst in een afbeelding. Onderdelen van een foto of afbeelding selecteren en bewerken is kinderlijk eenvoudig, waardoor je binnen een paar klikken jezelf verrast.

Gimp.app vervult tevens de functie van animatiestudio. De onderste laag fungeert hier als eerste frame van je animatie. Frames worden van onder naar boven afgespeeld met de optie 'Animatie Afspelen' in het Filtermenu.

Terwijl de term Photoshoppen een negatieve bijklank heeft, is GIMPen in de digitale kunstscene hip, hot en happening. Gimp.app biedt nog een extraatje ten opzichte van commerciële conculegae: de scripting engine -de motor van Gimp.app- mag door iedereen worden gebruikt en aangepast. Cinepaint, een tekenprogramma voor film & animatie, is een goed voorbeeld hiervan.

Na een paar rondjes GIMPen valt op dat het programma geen enkele beperking kent. Door de hoeveelheid instrumenten, filters en uitbreidingen valt uiteraard snel de vergelijking met Adobe Photoshop. Er is echter één groot verschil: Gimp.app is vrije software en kan naar hartelust worden bewerkt en verspreid.

Meeste downloads Grafisch & Ontwerp voor mac

Meer
Gimp.app

Download

Gimp.app 2.8.2

Beoordelingen about Gimp.app